BK EVOLUTION: Richiedi il loro CD Jablen-The apple tree

Richiedi l'ultimo CD dei BK evolution, band della Benecia: Jablen - The apple tree. 12 nuove originali canzoni cantate nei dialetti sloveni del Torre, del Natisone, di Resia. Per avere la copia del tuo CD contatta il gruppo o rivolgiti all'Istituto per la cultura slovera di San Pietro al Natisone tel. 0432.727490

mercoledì 20 giugno 2012

4. julija 2012 Bk evolution v Ljubljani

V okviru prireditve “Dobrodošli doma”
4. julija v Ljubljani nastop skupine BK evolution

Po lanski krstni uspešni izvedbi se bo tudi letos poleti v slovenski prestolnici ponovila prireditev “Dobrodošli doma”, ki jo pripravljajo nevladne organizacije Izseljensko društvo Slovenija v svetu, Svetovni slovenski kongres, Rafaelova družba in Združenje Slovenska izseljenska matica s podporo Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.
Po kosilu in vse do večera se bodo v sredo, 4. julija, na Novem trgu v Ljubljani predstavili izvajalci vseh starosti iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Kanade, Argentine in Italije. Med nastopajočimi bo tudi beneška skupina BK evolution, ki bo na oder stopila ob 16.50 in bo s 40-minutnim koncertom gotovo ogrela občinstvo. Pred beneškimi glasbeniki, ob 16.15, bo nekaj pesmi zapela moška vokalna skupina Sv. Jernej z Opčin pri Trstu. Ob 19.10 bo prisotne pozdravil ljubljanski župan Zoran Jankovič, takoj za njim pa bo spregovorila še ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak.
Organizatorji so ob tej priložnosti pripravili še vrsto spremnih dogodkov, v četrtek, 5. julija, pa bo v slovenskem državnem zboru sprejem za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Nessun commento:

Posta un commento